Line up

RASTAPLAS FESTIVAL

Performers At Our Main Stage

Groundation

The LDE Band

VR 19 JULI 18.00

The LDE BAND bestaat uit een groep professionals die dezelfde liefde delen: de muziek van Lucky Dube. De band is als een familie en heeft het hun missie gemaakt Lucky Dube’s muziek en liefdevolle gedachten te blijven verspreiden. De band stond eerder al eens op onze warm up party ‘on the move’ en opent nu onze 2024 festival editie. Buy your tickets now!

Groundation

Groundation

VR 19 JULI 20.15

GROUNDATION, al meer dan 20 jaar een top reggae-act, is een Californische band gevormd rond zanger Harrison Stafford. Stafford selecteerde opnieuw topmuzikanten van Amerikaanse universiteiten. Deze generatie brengt hun talent en passie voor muziek samen in een unieke mix van reggae en jazz, waarmee ze wereldwijd duizenden fans hebben gewonnen. Tijdens hun tour vieren ze het 20-jarig bestaan van hun eerste album met een speciale tribute. Dit jaar geven ze slechts één festivalshow in Nederland, exclusief bij Rastaplas!

Groundation

Unlisted fanatic

VR 19 JULI 22.00

Het U.F.O. collectief onder aanvoering van Unlisted Fanatic komt Rastaplas verrijken met een energieke dub show van pompende bassen. Ze speelden eerder al in Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland en in hun eigen Belgie speelden ze al op festivals als Dour, op Reggae Geel en staan ze deze zomer ook op het vermaarde Colour Cafe. Samen met de Moonshine Horns en zangeres Marijah blijven ze de grenzen van het dubgenre en daarbuiten verkennen door ook afro-,ethio- en jazzinvloeden te integreren in een veelzijdige show. Trek je dansschoenen maar aan!

Groundation

Kenny B.

ZA 20 JULI 14.30

Give thanks Kenny. De openingsact van Zaterdag! ☀ Van de jungle van Suriname naar Paramaribo en van Paramaribo naar Nederland. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit ‘Parijs’ in Nederland. Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een lange tijd een begrip in Suriname. Wat niet iedereen weet heeft deze Ras muzikant vooral vele dikke reggae tunes in zijn repertoire en hij zal deze en zijn hits bij ons op Rastaplas Festival ten gehore komen brengen! Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels in het nederlands “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehoouden. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren.

Omar Perry

Omar Perry

ZA 20 JULI 16.30

What a beautiful day this will be no words to say. Omar Perry, zoon van de legendarische Lee “Scratch” Perry, bewandelt sinds 2007 het koord tussen oud en nieuw in de Reggae-wereld. Opgegroeid en gevormd in de hoogdagen van de Black Ark, zullen heel wat oude knakkers de stem en het geluid van zijn vader, maar bij de modernere tracks soms ook die van Jah Mason of Warrior King herkennen in de muziek van Omar. Buiten zijn eigen werk zal Omar tijdens het optreden ook een tribute aan zijn vader ten gehore brengen.

Line Up

The gentleman's Dub Club

ZA 20 JULI 19.00

Moderne variant van reggae, ska en dub. Een hele dikke bass sound gecombineerd met bijzonder strakke muzikanten en een innemende frontman zorgen voor een knallende live-show. Op diverse radiostations (o.a. BBC 1) komen de tracks van Gentleman’s Dub Club vaak voorbij. De laatste albums ‘Dubtopia’, ‘Lost in Space’, ‘Down to Earth’ en recente ‘On a Mission’ kwamen uit bij het gerenommeerde reggae label Easy Star Records en ontvingen wereldwijd positieve reacties. Gentleman’s Dub Club is de ultieme live-sensatie en is vaak de grote verrassing op de festivals. Strak in het pak, pakken zie iedereen in!

Our Dub Sound Systems

VR 19 JULI 

Youth & Truth

Youth & Truth Soundsystem

Een spiritueel roots reggae soundsystem uit West-Vlaanderen, dat sinds 2005 de waarheid verspreidt voor de jongeren. Omdat de kinderen van vandaag de volwassenen van morgen zijn, heeft Youth & Truth zich ten doel gesteld hen op te voeden met liefde en bewustzijn. Om ervoor te zorgen dat hun boodschap goed overkomt en gevoeld wordt, bouwden ze eind 2010 hun eigen geluidssysteem. Ze hebben vele sessies gehost (zoals Dub Down Babylon, Stand Firm, Dubwise Kulture), waarbij ze geluidssystemen en producers van dichtbij en ver weg uitnodigden. In 2014 richtten ze hun eigen platenlabel op, genaamd “Youth & Truth Music”, en brachten ze hun eerste vinylplaat uit. De twaalf inch met Danny Red’s “Rasta We Rasta” werd een hit in de soundsystem-scene.Verwacht je een diepgaande geluidssysteemervaring, met een focus op de boodschap in de muziek. One Love.

kibirlaamlak

Kibir La Amlak

VR 19 JULI 19.00 – 21:00

Kibir La Amlak is a live dub show, record label, studio and sound system based in London, UK, founded by Jamie “JT” Thomas in 2009. After a decade of worldwide festival performances, club events, numerous tours and an ever expanding list of titles in the discography Kibir La Amlak has become a household name in the world of roots reggae and dub.

ZA 20 JULI

king shiloh

King Shiloh Sound System

Be ready voor een onvergetelijke ervaring met King Shiloh Soundsystem uit Amsterdam, met een van Europa’s beste en meest toonaangevende geluidssystemen. Sinds hun oprichting in 1991 hebben ze een grote internationale reputatie opgebouwd met hun roots reggae & dub sound. Bekend als het reizende geluidssysteem, hebben ze meer afstand afgelegd dan enig ander Europees geluidssysteem. Hun sessies zijn regelmatig uitverkocht in heel Europa, van Nederland tot Frankrijk, België, Italië, Duitsland en het VK. Dit jaar komen ze, behalve met hun eigen crew, ook met diverse gastzangers en dj’s om de echte Jamaicaanse soundsystemcultuur kracht bij te zetten. Mis niet de kans om hun diepe vibes te ervaren op het Rastaplas Festival in Zoetermeer. Kom en voel de kracht van het King Shiloh-systeem tot in je botten. Zaterdag de hele dag op de dub Area. One love.

Our Work Shop

Repair Kids

Ontdek de magie van creativiteit bij Repair Kids, een speciale zone op Rastaplas waar kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Hier kunnen ze knutselen met computers en allerlei andere materialen, leren hoe ze dingen in elkaar zetten en repareren. Het is een speelse en educatieve ruimte die de jonge geesten inspireert om te ontdekken, te creëren en te leren, allemaal in de energieke sfeer van het festival.

Line Up