RASTAPLAS FESTIVAL

Beleef de reggae-revolutie bij Rastaplas! Duik in een zee van beats en vibes op het Zoetermeerse strand, waar reggae mixt met nieuwe sounds – een must-visit voor elke muziekliefhebber

Nog nachtjes slapen🎉

Get Ready To Feel The Vibe

Beleef de magie van Rastaplas, waar topartiesten en een dynamische vibe samensmelten in een muzikaal spektakel van reggae en dub. Dit festival, genesteld op het idyllische strand van Zoetermeer, is meer dan een evenement; het is een culturele smeltkroes waar muziek, passie en diversiteit samenkomen. Elke act, van wereldberoemde namen tot opkomend lokaal talent, is zorgvuldig gekozen om een onvergetelijke ervaring te bieden.

Voel de energie en laat je meevoeren door krachtige performances die resoneren met de ziel. Rastaplas is een viering van het leven, een plaats waar verhalen en vriendschappen ontstaan tegen de achtergrond van het meest opwindende reggaegeluid. Bereid je voor op een weekend vol onverwachte ontdekkingen en pure muzikale vreugde, in een omgeving die zowel uitnodigt tot dansen als tot diepe verbinding. Rastaplas is niet alleen een festival, het is een ervaring die je hart vult met warmte en je geest met onuitwisbare herinneringen.

Home

Line-Up

Highlights

Groundation

Groundation

VR 19 JULI 20.15

GROUNDATION, al meer dan 20 jaar een top reggae-act, is een Californische band gevormd rond zanger Harrison Stafford. Stafford selecteerde opnieuw topmuzikanten van Amerikaanse universiteiten. Deze generatie brengt hun talent en passie voor muziek samen in een unieke mix van reggae en jazz, waarmee ze wereldwijd duizenden fans hebben gewonnen. Tijdens hun tour vieren ze het 20-jarig bestaan van hun eerste album met een speciale tribute. Dit jaar geven ze slechts één festivalshow in Nederland, exclusief bij Rastaplas!

Home

The gentleman's Dub Club

ZA 20 JULI 19.00

Moderne variant van reggae, ska en dub. Een hele dikke bass sound gecombineerd met bijzonder strakke muzikanten en een innemende frontman zorgen voor een knallende live-show. Op diverse radiostations (o.a. BBC 1) komen de tracks van Gentleman’s Dub Club vaak voorbij. De laatste albums ‘Dubtopia’, ‘Lost in Space’, ‘Down to Earth’ en recente ‘On a Mission’ kwamen uit bij het gerenommeerde reggae label Easy Star Records en ontvingen wereldwijd positieve reacties. Gentleman’s Dub Club is de ultieme live-sensatie en is vaak de grote verrassing op de festivals. Strak in het pak, pakken zie iedereen in!

Home

Dub The Night Away!

En dan is er de Dub Arena, een onmisbaar onderdeel van Rastaplas, waar de ‘dikke’ sound systems regeren. Hier komt de essentie van dub tot leven met diepe bassen en echoënde ritmes die je tot in je kern voelen. De Arena is een broeinest van innovatie en experiment, waar lokale en internationale DJ’s en artiesten hun kunsten vertonen op systemen die zo krachtig zijn dat ze de grond onder je voeten doen trillen. Deze plek is een waar paradijs voor de liefhebbers van de pure, ongefilterde dub-ervaring, waar de muziek niet alleen gehoord, maar ook gevoeld wordt. De Dub Arena is het kloppende hart van Rastaplas, een plek waar de muziek de lucht vult en elke beat een echo is van de reggae-ziel.

Rastaplas

Dit jaar zijn er unieke Rastaplas T-shirts beschikbaar in verschillende designs. Deze zijn exclusief te koop via de webshop. 

Decoroots

Home

En net als ieder jaar hebben we een super relaxte chill area, mogelijk gemaakt door Decoroots, waar je kunt ontspannen en opladen. Geniet van de comfortabele zitplekken, de rustgevende sfeer en een verscheidenheid aan drankjes en snacks. Of je nu even een pauze wilt nemen van het dansen, bij wilt praten met vrienden, of gewoon de vibes wilt ervaren, onze chill area is de perfecte plek. Decoroots heeft een unieke omgeving gecreëerd die natuurlijke elementen combineert met artistieke accenten, waardoor een oase van rust ontstaat te midden van het festivalgeweld. Mis deze vredige plek op Rastaplas niet!

Home

Our Most Valueable Partners

Home
Home